גזרים שלמים צלויים במרינדת ג'ינג'ר וסילאן

לא רבים יודעים כמה נימוחים, מתקתקים ונפלאים הם גזרים אפויים. בגרסה מתקתקה ועוקצנית הם תוספת מושלמת לארוחה..!

מאת: שף שמעון דהן, מסעדת liv

רכיבים:
  • חבילת גזרים
  • 2 כפות סילאן
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי
להגשה:
  • מעט שומשום קלוי
  • מעט קצח
  • פלפל שחור גרוס
  • חבילת גזרים
  • 2 כפות סילאן
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי
להגשה:
  • מעט שומשום קלוי
  • מעט קצח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות

קולפים את הגזרים ומשאירים את הקצוות (למראה אותנטי..)

מכינים את המרינדה- בקערה מערבבים סילאן, רוטב סויה ושמן זית, קוצצים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות ומערבבים היטב.

מערבבים את הגזרים היטב ברוטב ומסדרים בתבנית אפייה עם יתרת הרוטב מעל, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ 30 דקות או עד לריכוך. מידי פעם מרטיבים את הגזרים ברוטב. מסירים את רדיד האוליניום ואופים 15 דק נוספות לקבלת גוון שחום.

לפני ההגשה- מברישים שוב את הגזרים ומפזרים שומשום קלוי, קצח ופלפל שחור.