דג בלימון כבוש, עגבניות לחות ועשבי תיבול

שילוב הרמוני וכמעט טבעי של רכיבים יוצרים מנה פשוט נפלאה!

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 פילטים של דג ים (אמנון, דניס, לברק, בורי, לוקוס)
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כורכום או 2 כפיות שורש כורכום טרי מגורד
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
  • 1 חבילה (200 גרם) עגבניות לחות עם או בלי עישבי תיבול
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 כפות לימון כבוש
  • מלח
  • 4 פילטים של דג ים (אמנון, דניס, לברק, בורי, לוקוס)
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כורכום או 2 כפיות שורש כורכום טרי מגורד
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
  • 1 חבילה (200 גרם) עגבניות לחות עם או בלי עישבי תיבול
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 כפות לימון כבוש
  • מלח
אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את המים, השמן, הפפריקה, רסק העגבניות והתבלינים מניחים בצד.

בסיר רחב ושטוח מסדרים בשכבה אחת את הפלפלים, מעל מסדרים שכבה של עגבניות ומעל מניחים את הדגים, מפזרים את הכוסברה, תוחבים את שיני השום והלימון הכבוש בין הדגים, מוסיפים 1/2 כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות. יוצקים את השמן המתובל, מנענעים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה היטב את הדגים (ניתן להיעזר בכף על מנת "להרטיב" את הדגים ) מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש נותנים לתבשיל "לנוח" כ- 10 דקות.

מגישים עם לחם טרי!