חזה עוף במלית מנגולד פטריות מלך היער

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4 חזות עוף
למלית:
  • 1 חבילה פטריות מלך היער קצוצות דק
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה מנגולד  קצוצה דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 עגבנייה מגורדת על פומפייה
  • 4 חזות עוף
למלית:
  • 1 חבילה פטריות מלך היער קצוצות דק
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה מנגולד  קצוצה דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 עגבנייה מגורדת על פומפייה
אופן ההכנה:

מכינים את המלית: מחממים במחבת שמן, מוסיפים בצל ומטגנים במשך כ-5 דקות לריכוך והתחלת הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור. מוסיפים את הפטריות, השום והמנגולד וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות עד שהמנגולד מוכן ומאבד מנפחו והנוזלים מצטמצמים.

מעבירים לקערה, מוסיפים פירורי לחם, מתבלים בבהרט ומלח ומניחים לקירור.

מחממים שמן במחבת על להבה בינונית נמוכה.

חותכים לאורך כל נתח חזה עוף כדי ליצור כיס למילוי. ממלאים את הכיס בנדיבות בתערובת, סוגרים בעזרת קיסם, טובלים בביצה ובפירורי לחם (כמו שניצל) ומטגנים 5-4 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על ניר סופג לספיגת עודפי שמן.

בסיר קטן מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומבשלים עד לרתיחה.

פורסים את החזות לפרוסות, יוצקים מעל רוטב ומגישים.