טראפלס חרוסת-ג'ינג'ר על עלי אנדיב

הצעת הגשה אלגנטית למאכלי החג המסורתיים

מאת: רות אוליבר

רכיבים:
  • 2 ראשי אנדיב
  • 500 גרם תמרים מגולענים ללא חרצנים
  • 50 גרם צימוקים שחורים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 תפוח עץ מגורד על פומפייה גסה
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר מגורד על פומפייה דקה
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק

לקישוט: 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

  • 2 ראשי אנדיב
  • 500 גרם תמרים מגולענים ללא חרצנים
  • 50 גרם צימוקים שחורים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 תפוח עץ מגורד על פומפייה גסה
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר מגורד על פומפייה דקה
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק

לקישוט: 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה:

מערבבים את רכיבי החרוסת ומניחים במקרר למשך שעה לספיגת טעמים.

בידיים רטובות מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומצפים באגוזים הקצוצים.

מפרידים את ראשי האנדיב לעלים ומסדרים בצלחת הגשה בצורה נאה. מניחים בכל עלה טראפל חרוסת ומגישים.