לביבות תירס סופר מתוק וריקוטה

לביבות רכות ועדינות, התירס מפתיע במרקם מתפוץ וטעם מתוק. נהדרות כארוחת ערב קלה לצד סלט ירוק

מאת: ענת לבל- "טעימונת"

רכיבים ל 16-14 לביבות:
  • 2 קלחי תירס סופר מתוק טרי נקיים מעלים וסיבים
  • 1 מיכל (250 ג') גבינת ריקוטה
  • ¼ כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • ¼ כוס גבינת קצ'קבל מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה רגילה)
  • 5 כפות קמח רגיל
  • 1 ביצה
  • לטיגון: שמן קנולה
  • 2 קלחי תירס סופר מתוק טרי נקיים מעלים וסיבים
  • 1 מיכל (250 ג') גבינת ריקוטה
  • ¼ כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • ¼ כוס גבינת קצ'קבל מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה רגילה)
  • 5 כפות קמח רגיל
  • 1 ביצה
  • לטיגון: שמן קנולה
אופן ההכנה:

מפרידים את גרעיני התירס מהקלח – מעמידים קלח תירס בקערה ומגלחים את הגרעינים על ידי העברת סכין חדה מראש הקלח ועד התחתית.

מעבירים את הגרעינים לקערה ומוספים גבינת ריקוטה, ביצה, תבלינים, חלב, בצל ירוק, גבינת קשקבל וקמח ומערבבים היטב.

במחבת מחממים שמן בשכבה דקה ואחידה ובעזרת כף יוצקים לביבות בקוטר 6 ס"מ. מטגנים עד להזהבה והתייצבות, הופכים בעדינות ומטגנים עד להזהבת הצד השני. מעבירים לנייר סופג ומגישים.