לחמניות הפתעה במילוי פטריות וגבינות

פטריות רכות מדהימות במלית עשירה של פטריות וגבינות

רכיבים:
לבצק:
  • 1  קילו קמח
  •  2 כפות שמרים יבשים
  • 3  כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
למלית:
  • סלסילה פטריות שי-טאקי קצוצות
  • מגשית פטריות יער קצוצות
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 4 כפות שומשום שחור\ לבן
  •  כף מלח גס

 

לבצק:
  • 1  קילו קמח
  •  2 כפות שמרים יבשים
  • 3  כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
למלית:
  • סלסילה פטריות שי-טאקי קצוצות
  • מגשית פטריות יער קצוצות
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 4 כפות שומשום שחור\ לבן
  •  כף מלח גס

 

אופן ההכנה:

להכנת המלית: מטגנים יחד את מרכיבי המלית מלבד הגבינה כ- 6 דקות, מצננים וסוחטים מנוזלים, מערבבים עם הגבינה.

להכנת הבצק: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר. יוצרים גומה ויוצקים מים, שמן זית ומלח. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים לקערה משומנת ומכסים בשקית להתפחה של כשעה.

לאחר שעה מחממים תנור ל 180 מעלות ולשים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של תפוז קטן. משטחים כל כדור עם מערוך ומניחים שתי כפות מהמלית. סוגרים את קצוות הבצק לעיגול ומכדררים מעט.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק הסגור כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה, וזורים מלח גס ושומשום.

מתפיחים שוב 25 דקות. אופים כ 25 דקות עד להזהבה.