מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול

על ידי שימוש בבצק עלים מוכן ופטריות שינוקי אקזוטיות, מתקבל מאפה מרשים וחגיגי במינימום מאמץ.

מאת: ענת לבל

רכיבים:
  • 1 חבילה של בצק עלים מרודד, מופשר
  • 2 חבילות פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
  • 2 זוקיני (מומלץ בצבעים שונים), מקולף לרצועות דקיקות עם קולפן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט קמח לקימוח הבצק ומשטח העבודה
  • עלי טימין מ-2–3 ענפים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חבילה (200 ג') גבינת עזים, בסגנון פרומעז
  • אורגנו מיובש (אופציה)
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום

 

  • 1 חבילה של בצק עלים מרודד, מופשר
  • 2 חבילות פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
  • 2 זוקיני (מומלץ בצבעים שונים), מקולף לרצועות דקיקות עם קולפן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט קמח לקימוח הבצק ומשטח העבודה
  • עלי טימין מ-2–3 ענפים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חבילה (200 ג') גבינת עזים, בסגנון פרומעז
  • אורגנו מיובש (אופציה)
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט ומחוררים אותו באמצעות מזלג, תוך השארת שוליים של סנטימטר אחד. מברישים את שולי הבצק בביצה, מפזרים שומשום, אופים 5 דקות ומצננים מעט.

בקערה מערבבים בעדינות את רצועות הזוקיני עם מעט שמן, שן שום כתושה, מלח ופלפל ומניחים בצד ל-10 דקות.

בינתיים, במחבת עם מעט שמן זית, מטגנים שן שום כתושה ובצל סגול עד לריכוך קל. מוסיפים את פטריות השינוקי, מפזרים טימין, מלח, פלפל ואורגנו מיובש, ממשיכים להקפיץ עד להתרככות הפטריות ומצננים.

מרכיבים את המאפה: מפזרים על הבצק קרעי גבינת עזים, את רצועות הזוקיני, הפטריות והבצל המוקפצים, מפזרים עוד מהטימין והאורגנו ואופים 20–25 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב, תפוח ואוורירי.

הערה: חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר.