מאפה פסטה פסטו שי-מג'י

מתכון קל להכנה- עם ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם.
מתכון לאמץ לארוחות משפחתיות ולאירוח.

רכיבים לתבנית 20/30:

 

  • 300-250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 חבילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה / לבישול
  • 2 כפות גדושות פסטו בזיליקום בייתי
  • 2 חבילות פטריות ש-ימג'י, מופרדות מהבסיס
  • 30-20 ג' חמאה
  • 2-1 כפות שמן
  • 3-2 שיני שום מעוכות וכתושות
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • מלח, פלפל
  • כוס גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת)
  • חופן גבינת פרמזן
  • 300-250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 חבילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה / לבישול
  • 2 כפות גדושות פסטו בזיליקום בייתי
  • 2 חבילות פטריות ש-ימג'י, מופרדות מהבסיס
  • 30-20 ג' חמאה
  • 2-1 כפות שמן
  • 3-2 שיני שום מעוכות וכתושות
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • מלח, פלפל
  • כוס גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת)
  • חופן גבינת פרמזן
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים חמאה ושמן ומטגנים מעט את שיני השום (נזהרים שלא ייחרכו). מוסיפים את פטריות השי-מג'י ומקפיצים קלות לצריבה קלה.

מוסיפים את השמנת המתוקה, הפסטו, המלח, הפלפל והפרמזן ומבשלים כ 4-3 דק'.

מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים קלות ומסירים מהאש.

מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ואופים כ 15 דק' או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.