מאפה רוסטיק של פוקצ'ה ופטריות יער

של איתיאלה היאט
נשמור על הצורה הטבעית של הפטריות, הבצק רק יעטוף אותן ויספוג את נוזלי הצלייה שלהן. מאפה מושלם שטועם כמו יער אחרי הגשם
הכי נוח שאפשר להכין את הבצק והמילוי יום מראש ולאפות על הבוקר!

רמת קושי: בינוני

כמות: 2

כשרות: חלבי

רכיבים ל-2 מאפים בינוניים:
לפטריות:
  • 3 חופנים גדולים של פטריות יער שלמות
  • 200 גרם פיקוריניו
  • 5 שיני שיניים קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 ענפי טימין ענפים שלמים
  • 3 ענפי מרווה ענפים שלמים
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • קצת צילי אדום חריף
  • מלח פלפל גרוס
  • חצי לימון
לבצק:
  • 400 גרם קמח לחם
  • 100 גרם סולת
  • 5 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים
  • 5 גרם סוכר
  • 10 גרם שמן זית
  • 350 גרם מים
לקרם פרש מתובלת:
  • חבילת קרם פרש
  • גרידה מלימון
  • כף שטוחה פלפל שחור גרוס טרי, מלח
לפטריות:
  • 3 חופנים גדולים של פטריות יער שלמות
  • 200 גרם פיקוריניו
  • 5 שיני שיניים קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 ענפי טימין ענפים שלמים
  • 3 ענפי מרווה ענפים שלמים
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • קצת צילי אדום חריף
  • מלח פלפל גרוס
  • חצי לימון
לבצק:
  • 400 גרם קמח לחם
  • 100 גרם סולת
  • 5 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים
  • 5 גרם סוכר
  • 10 גרם שמן זית
  • 350 גרם מים
לקרם פרש מתובלת:
  • חבילת קרם פרש
  • גרידה מלימון
  • כף שטוחה פלפל שחור גרוס טרי, מלח
אופן ההכנה:

פטריות:

מחממים מחבת כבדה עד שהיא ממש חמה מעבירים את הפטריות למחבת החמה בלי שמן ונותנים להן להצרב. הנוזלים יתאדו מהן והן יקבלו מרקם מוצק ובשרי אפילו.

מערבבים מדי פעם על ידי ניעור המחבת. כשרואים שהפטריות קיבלו צבע ויש ריח טוב של חריכה שעולה מוסיפים את השמן מנערים טוב עד שכל הפטריות יקבלו את השמן.

מוסיפים את השום, הצ'ילי, הענפים השלמים של הטימין והמרווה, המלח והפלפל ונותנים להכל יחד לקבל טעמים, כחצי דקה.

מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומנערים היטב. סוחטים סקוויז לימון למחבת מערבבים טוב ומתקנים תיבול.

מוציאים את הענפים השלמים ושומרים בצד.

בצק:

בקערת המיקסר שמים מים ומעל את הקמח לחם והסולת הסוכר והשמרים מערבלים לאט עד לבצק ראשוני. מוסיפים מלח.

מוסיפים מלח ומערבלים 5 דקות נוספות. מזלפים שמן תוך כדי עבודה וממשיכים לישה בערך לעוד 3 דק עד ליצירת רשת גלוטן.

מוציאים למשטח עבודה מקומח או משומן מורידים אוויר מקפלים, מכדררים ומניחים למנוחה של 40 דקות או למקרר ללילה שלם.

מעצבים ואופים:

מחממים תנור על החום הכי גבוה. הופכים תבנית תנור, שמים בתחתית התנור ונותנים לה להתחמם יחד.

פותחים נייר אפייה מפזרים עליו חופן קטן של סולת. פותחים את הבצק באמצעות הידיים לצורת מרובע בערך. מורחים במרכז את הקרם פרש המתובלת מניחים מעל את תערובת הפטריות ואת פרוסות הפיקורינו. סוגרים 2 קצוות כמו מעטפה, משחילים את הענפים השלמים של הטימין והמרווה במקום הסגירה.

מניחים בצד להתפחה של כ-20 דקות.

מעבירים את נייר האפייה בעזרת קרש לתנור, ממש על התבנית ההפוכה החמה ואופים 20-15 דקות, עד שהמאפה שחום ותפוח.