צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 35 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 80 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 8 כפות שמן זית
- 12 בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
- 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות של כ- 3 ס"מ
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות של כ- 4 ס"מ
- 6 כוסות מים רותחים
- 2 ענפי סלרי פרוסים דק, ללא העלים
- מלח, פלפל
- 500 גרם אורז מלא.
- 2 כפות צימוקים כהים קטנים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית כמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מניחים את קוביות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את קוביות החציל בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתנור ל-15 דקות עד להזהבה.
בסיר גדול, מחממים שמן זית ומסדרים את בצלצלי השאלוט כשהחלק החתוך כלפי מטה, מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עד להזהבה כ-10 דקות.
מוסיפים את האורז והצימוקים ומתבלים במלח, פלפל, קינמון וכמון. מערבבים היטב מבלי להגיע לתחתית ומבשלים יחד כ-3 דקות.
מוסיפים לסיר 6 כוסות מים רותחים ואת קוביות החציל,מערבבים הכל בעדינות, שוב בלי להגיע לתחתית ומכסים.
מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-40 דקות.
מקררים מעט ובעדינות רבה הופכים על צלחת הגשה.