אורז מלא עם פטריות שיטאקי, נבטים וסויה

מתכון קל, מהיר ושופע בריאות.

מאת: שף אוהד קורי, ''קפה לואיז''

רכיבים ל-4 מנות:
  • 200 גר' אורז מלא
  • 1 מגשית פטריות שי-טאקי, פרוסות דק ללא הרגל
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 100 גר' (2 חופנים) נבטים סינים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • מלח
  • שמן זית לטיגון
  • 200 גר' אורז מלא
  • 1 מגשית פטריות שי-טאקי, פרוסות דק ללא הרגל
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 100 גר' (2 חופנים) נבטים סינים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • מלח
  • שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:

חולטים את האורז בסיר עם מים רותחים (כמו פסטה) עד לריכוך, מעבירים למסננת ומיבשים היטב.

לסיר נוסף יוצקים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל 2 דקות. מוסיפים את פטריות השי-טאקי וממשיכים לאדות עד לריכוך הפטריות.

בינתיים, מערבבים בקערית ½ כוס מים עם סויה, סילאן ושמן שומשום. לאחר ריכוך הפטריות מעבירים את האורז לסיר הפטריות, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת עד לאידוי הנוזלים.

מכבים את האש, מוסיפים את הנבטים ומתבלים במלח. מערבבים קלות פעם אחת על מנת לשמור על פריכות הנבטים ומגישים.