מקלובה אורז מלא ובצלצלי שאלוט

מאת: סבינה ולדמן

רכיבים ל-6 מנות:
  • 8 כפות שמן זית
  • 12 בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות של כ- 3 ס"מ
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות של כ- 4 ס"מ
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 2 ענפי סלרי פרוסים דק, ללא העלים
  • מלח, פלפל
  • 500 גרם אורז מלא.
  • 2 כפות צימוקים כהים קטנים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 8 כפות שמן זית
  • 12 בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות של כ- 3 ס"מ
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות של כ- 4 ס"מ
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 2 ענפי סלרי פרוסים דק, ללא העלים
  • מלח, פלפל
  • 500 גרם אורז מלא.
  • 2 כפות צימוקים כהים קטנים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מניחים את קוביות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את קוביות החציל בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתנור ל-15 דקות עד להזהבה.

בסיר גדול, מחממים שמן זית ומסדרים את בצלצלי השאלוט כשהחלק החתוך כלפי מטה, מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עד להזהבה כ-10 דקות.
מוסיפים את האורז והצימוקים ומתבלים במלח, פלפל, קינמון וכמון. מערבבים היטב מבלי להגיע לתחתית ומבשלים יחד כ-3 דקות.
מוסיפים לסיר 6 כוסות מים רותחים ואת קוביות החציל,מערבבים הכל בעדינות, שוב בלי להגיע לתחתית ומכסים.
מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-40 דקות.
מקררים מעט ובעדינות רבה הופכים על צלחת הגשה.