מרק בצל ופטריות פורצ'יני בקערת לחם

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 8 בצלים גדולים חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח, פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • עלים מ 10 גבעולי תימין

להגשה :

  • 4 כיכרות לחם עגולות בקוטר 10-12 ס"מ
  • מעט גבעולי תימין
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 8 בצלים גדולים חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח, פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • עלים מ 10 גבעולי תימין

להגשה :

  • 4 כיכרות לחם עגולות בקוטר 10-12 ס"מ
  • מעט גבעולי תימין
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים בסיר שמן וחמאה, מוסיפים בצל, מטגנים על אש לא גבוהה, תוך כדי ערבוב כ-30 דקות. משתדלים שהבצל לא ייחרך אלה יתרכך. מוסיפים את השום, תפוח האדמה ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את היין ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ותימין. מוסיפים את הפטריות המיובשות והציר או המים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעה וחצי או עד שהירקות רכים מאוד. מכבים את האש משאירים מכוסה 5 דקות ומגישים.

הגשה בלחם: מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים בקערה את שמן הזית והשום. מרוקנים את הלחם מצידו העליון כך שיוצרים "קערה" (זהירות! לא להשאיר דפנות דקות מידי) מורחים את הדפנות הפנימיות של הלחם במעט שמן עם שום וקולים בתנור 10-8 דקות. מניחים את ה"קערות" בצלחת הגשה, מפזרים מעט גבינה בפנים הלחם, יוצקים מרק, זורים עוד מהגבינה מעל, מקשטים עם גבעול תימין ומגישים מיד.

ניתן לוותר על ההגשה בכיכרות לחם ולהגיש לצד המרק פרוסות לחם קלויות בשמן זית ושום (קולים בתנור כ-8 דקות)