סלט אנדיב וגבינת חלומי ברוטב הדרים

אין שולחן שבועות בלי סלט יפהפה ומפתיע, וזה בדיוק הסלט הזה!
מרשים ביופיו, עם שילוב טעמים שמתפצפץ בפה ויגרום לכל מי שיטעם אותו לבקש את המתכון

מאת: יעל קצב

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 ראשי אנדיב לבן
  • 1 ראש אנדיב אדום
  • 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • 2 נקטרינות פרוסות
  • כ-15 עלי נענע
  • חופן גרעיני דלעת

לרוטב הדרים:

  • מיץ מ½ תפוז
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית חרדל דיז'ון חלק
  • כף מייפל איכותי
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 ראשי אנדיב לבן
  • 1 ראש אנדיב אדום
  • 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • 2 נקטרינות פרוסות
  • כ-15 עלי נענע
  • חופן גרעיני דלעת

לרוטב הדרים:

  • מיץ מ½ תפוז
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית חרדל דיז'ון חלק
  • כף מייפל איכותי
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

מפרידים את עלי האנדיב ומשרים אותם בקערה עם מי קרח למשך 10 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
במחבת עם מעט שמן זית, צורבים את קוביות החלומי כ- 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
מרכיבים את הסלט בצלחת גדולה או בקערה: מניחים את עלי האנדיב, מוסיפים את עלי הנענע, קוביות החלומי, פרוסות הנקטרינה וגרעיני הדלעת.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים מעל

מוצרים במתכון זה: