סלט אנדיב, עלים, גבינת מנצ׳גו ברוטב ויניגרט דומדמניות

מאת: ענת לבל

רכיבים ל 4-3 מנות:
  • מגשית אנדיב אדום (2-3 ראשים)
  • לקט עלי בייבי
  • 200 ג׳ גבינת מנצ׳גו (או פרמזן) חתוכה למקלות
לרוטב:
  • ¾ כוס דומדמניות (או פטל) קפוא
  • 2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ אורז)
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • 2-3 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • מגשית אנדיב אדום (2-3 ראשים)
  • לקט עלי בייבי
  • 200 ג׳ גבינת מנצ׳גו (או פרמזן) חתוכה למקלות
לרוטב:
  • ¾ כוס דומדמניות (או פטל) קפוא
  • 2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ אורז)
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • 2-3 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

מניחים את הדומדמניות בכלי ומשאירים שיפשירו מעט ויגירו נוזלים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק (אפשר גם באמצעות בלנדר מוט), מעבירים את המחית למסננת צפופה ובעזרת כף לוחצים את המחית על מנת להוציא כמה שיותר נוזלים. משליכים את שאריות הפרי והזרעים שבמסננת ויוצקים את הנוזלים בחזרה למעבד המזון, מוסיפים יתר המרכיבים ומעבדים עד קבלת רוטב אחיד (מומלץ להוסיף את הדבש בהדרגה – עד קבלת רמת מתיקות רצויה).

מפרקים את העלים של האנדיב מהבסיס ומוסיפים לקערת סלט יחד עם לקט עלי הבייבי.

בסמוך להגשה יוצקים מהרוטב לפי הטעם, מערבבים ומפזרים את הגבינה. מגישים מיד עם צנימים (או קרוטנים).