סלט ירוק של אנדיב ופרי ברוטב פירות יער

סלט מתוק, חמצמץ, מעט מריר, פריך וצבעוני - חגיגה!

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
  • 1פלפל ירוק לא חריף (אפשר חריף)
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 חופנים רוקט
  • 8 משמשים (או כל פרי אחר שאוהבים) מגולענים מחולקים ל-6
וינגרט על בסיס פירות יער:
  • 2 כפות פריגת פירות יער (קפוא) או 50 ג' פירות יער קפואים טחונים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • להגשה: שקדים קלויים
  • 4-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
  • 1פלפל ירוק לא חריף (אפשר חריף)
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 חופנים רוקט
  • 8 משמשים (או כל פרי אחר שאוהבים) מגולענים מחולקים ל-6
וינגרט על בסיס פירות יער:
  • 2 כפות פריגת פירות יער (קפוא) או 50 ג' פירות יער קפואים טחונים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • להגשה: שקדים קלויים
אופן ההכנה:

חוצים את ראשי האנדיב לאורכם. את החלק הקרוב לבסיס פורסים לחצאי עיגולים, את הקצה משאירים שלם לקבלת סירות קטנות.

מניחים את כל רכבי הסלט בקערה ומכינים את הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.

לפני ההגשה יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט בקערה מערבבים.

מעבירים לכלי הגשה, בעזרת כף מזלפים את יתרת הרוטב, מפזרים שקדים ומגישים מיד.