סלט ניסואז של פטריות שי-מג'י צלויות

רכיבים ל-6 מנות:
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 תפו"א בינוניים מבושל לריכוך מלא
  • 2 חופנים שעועית ירוקה
  • 4 פלפל אדום שרוף על אש גלויה
  • 4 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • 6 ביצים
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 כפות צלפים
  • 20 עלי פטרוזיליה
  • מלח, פלפל

לויניגרט:

  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית עלי טימין מופרדים
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כוס חומץ בן יין לבן
  • שליש כוס שמן זית
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 תפו"א בינוניים מבושל לריכוך מלא
  • 2 חופנים שעועית ירוקה
  • 4 פלפל אדום שרוף על אש גלויה
  • 4 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • 6 ביצים
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 כפות צלפים
  • 20 עלי פטרוזיליה
  • מלח, פלפל

לויניגרט:

  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית עלי טימין מופרדים
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כוס חומץ בן יין לבן
  • שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים את החלק התחתון של הפטריות אך משתדלים להשאיר אותן מחוברות לצרור, מניחים על תבנית קטנה עם נייר אפייה, מזלפים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל וצולים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.

מרתיחים סיר גדול עם מים, מתבלים ב 3 כפות מלח. מנקים את השעועית הירוקה מהגבעול ומבשלים במים הרותחים 5-3 דקות, עד שהיא רכה לגמרי. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ושומרים בחוץ. מרתיחים שוב את המים בסיר ומניחים בתוכו בזהירות את הביצים. מבשלים 8 דקות ומוציאים למים קרים לצינון. מקלפים וחותכים לחצאים.

מקלפים את התפו"א וחותכים או בוצעים בידיים לרבעים. מקלפים את הפלפלים השרופים ונפטרים מהליבה והגרעינים. קורעים את בשר הפלפלים בעזרת הידיים לרצועות גסות.

בקערה קטנה מערבבים עם מטרפה את כל רכיבי הויניגרט ומרכיבים את הסלט – מניחים בקערה את תפו"א, שעועית, פלפלים, שאלוט, זיתים, צלפים ועלי פטרוזיליה. מערבבים שוב את הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים בזהירות ומעבירים לצלחת הגשה. מניחים בין הירקות את הפטריות הצלויות וחצאי הביצים, מפזרים מעט מלח ופלפל ומגישים.