סלט פנצנלה הכי הכי

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:

לקרוטונים:

  • 3 פרוסות חלה חתוכות לקוביות גדולות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח

לסלט:

  • 25 עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 15 עגבניות שרי צהובות או ליקופן חצויות
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום, קצוץ
  • 2 גבעולי נענע, עלים, קצוץ
  • 200 גרם עגבניות לחות, חתוכות לרצועות
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס דק
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 כף צלפים קטנים אופציונלי
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם צנוברים קלויים קלות

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • 2 שיני שום כתושות

לקרוטונים:

  • 3 פרוסות חלה חתוכות לקוביות גדולות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח

לסלט:

  • 25 עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 15 עגבניות שרי צהובות או ליקופן חצויות
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום, קצוץ
  • 2 גבעולי נענע, עלים, קצוץ
  • 200 גרם עגבניות לחות, חתוכות לרצועות
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס דק
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 כף צלפים קטנים אופציונלי
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם צנוברים קלויים קלות

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מניחים את קוביות החלה בקערה, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח, פפריקה וזרעי כוסברה ומערבבים קלות. מניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-7 דקות או עד שהקרוטונים זהובים אך לא יותר מידי. מצננים ושומרים בצד.

מערבבים בקערה בינונית את מרכיבי הסלט למעט הגבינה והצנוברים.

מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.

מפזרים את הגבינה והקרוטונים, מערבבים קלות, מפזרים צנוברים ומגישים מיד.