ספנקופיטה עם תרד ופטריות אקזוטיות

מתכון למאפה ספנקופיטה היישר מהמטבח היווני עם מיקס פטריות אקזוטיות המכיל 4 סוגי פטריות שונות
היוצרות שילוב מנצח של טעמים יחד עם התרד והפטה שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול

מאת ונסה חתוקאי

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 500 גרם דפי פילו
  •  1 בצל קצוץ
  • 400 גרם מיקס אקזוטי
  • 400 גרם תרד טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת פטה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס שמן זית לשימון הדפים
  • חופן שומשום לפיזור
  • 500 גרם דפי פילו
  •  1 בצל קצוץ
  • 400 גרם מיקס אקזוטי
  • 400 גרם תרד טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת פטה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס שמן זית לשימון הדפים
  • חופן שומשום לפיזור
אופן ההכנה:

חותכים את הפטריות וקוצצים את התרד.
במחבת גדולה או סוטאז' מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הפטריות ומבשלים 4-3 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים עוד מספר דקות. ממליחים ומפלפלים. מצננים לחלוטין ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הביצים ואת חצי כפית המלח, מפוררים מעל את הפטה ומערבבים.
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
משמנים את התבנית ומניחים 7 דפי פילו בתחתית כשחלק מהדפים גולשים מהתבנית. משמנים בשמן זית בין כל שכבה ושכבה.
מניחים את תערובת התרד והפטריות על השכבות, ומניחים את שאר השכבות על המלית תוך כדי שמברישים בשמן זית כל דף פילו. לפני שתי השכבות האחרונות מקפלים פנימה את דפי הפילו הגולשים ומעליהם מניחים את הדפים שנותרו ומשמנים. בעזרת סכין חדה חותכים ריבועים, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים כ 35 דקות עד שהמאפה משחים.
פורסים ומגישים חם.

מוצרים במתכון זה: