עוגת ליים-שמן זית

מאת: נעמה רן

רכיבים:

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24-26 או 14 מאפינס

  • 4 ליים- קליפה מגוררת ומיץ
  • 1 כוס שמן זית
  • 4 ביצים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כף מיץ ליים+ 3 כפות מים (או רק מים)
קליפה מגוררת מ- 1 ליים

  • 4 ליים- קליפה מגוררת ומיץ
  • 1 כוס שמן זית
  • 4 ביצים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כף מיץ ליים+ 3 כפות מים (או רק מים)
קליפה מגוררת מ- 1 ליים

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח, מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

2. מערבבים את חומרי הזיגוג לנוזל סמיך (אם סמיך מידי מוסיפים עוד כף מים) ויוצקים על העוגה המצוננת. נותנים לזיגוג לנזול לשולי העוגה. אם מוותרים על הזיגוג מוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר לעוגה.

הערה: לעוגה פחות לימונית יש להשתמש ב- 3 ליים ולהוסיף 7 כפות מים.