עוף בתנור: עם בצלצלי שאלוט, משמשים וטימין

אכן עונת המשמשים קצרצה אך תוכלו להכין את התבשיל הטעים וקליל הזה עם שזיפים אפרסקים נקטרינות או מנגו לפי רצונכם
בכולם בלי יוצא מן הכלל יתקבל תבשיל קליל קיצי וטעים במיוחד

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • ניתן להחליף את המשמשים לכל פרי קיץ אחר כמו נקטרינות, שזיפים למשל
  • ניתן לה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 4 כפות שמן
  • 4-3  כרעים שלמים או מפורקים
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים או רבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 2-3 גבעולי טימין
  • ¼ כוס יין/ מים/ מרק
  • 3 כפות ריבת משמש
  • 3 כפות סויה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 משמשים חצויים ללא הגרעין
  • 4 כפות שמן
  • 4-3  כרעים שלמים או מפורקים
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים או רבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 2-3 גבעולי טימין
  • ¼ כוס יין/ מים/ מרק
  • 3 כפות ריבת משמש
  • 3 כפות סויה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 משמשים חצויים ללא הגרעין
אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז'), מניחים את הכרעיים ומטגנים 5-4 דקות עד שהעור מזהיב. הופכים ומטגנים את הצד השני 5-4 דקות, מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5-4 דקות. מחזירים את הכרעיים, מפזרים מעל פלפל, שום, ג'ינג'ר מחצית מכמות הכוסברה ומניחים את הטימין מעל.

מכינים בקערה רוטב- מערבבים את היין, ריבה, סויה, מלח, פלפל וקארי יוצקים על העוף מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את המשמשים החצויים מנענעים קלות מוודאים שהרוטב "שוטף" את המשמשים מכסים ומבשלים רבע שעה נוספת.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסירים את הכיסוי ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעוף והמשמשים מזהיבים.

מוציאים ומגישים על אורז או לצד חלה.

טיפים:
  • ניתן להחליף את המשמשים לכל פרי קיץ אחר כמו נקטרינות, שזיפים למשל
  • ניתן לה