פאי ליים

ניתן לשדרג לפאי לימונענע ע"י הוספת עלי נענע קצוצים לבלילה

רכיבים לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ:
  • 210 גרם (11/2 כוסות) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 80 גרם (1/4 כוס +2 כפות) סוכר
  • 1 ליים גרדה
  • 3 כפות מיץ ליים
  • 150 גרם נטורינה (או חמאה למתכון חלבי)
  • 1 חלמון
למריחה על הקלתית:
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים
למלי:
  • 150 מל קרם קוקוס
  • גרדה מ 2 ליים
  • 80 מ"ל מיץ ליים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1 חלבון
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
  • 210 גרם (11/2 כוסות) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 80 גרם (1/4 כוס +2 כפות) סוכר
  • 1 ליים גרדה
  • 3 כפות מיץ ליים
  • 150 גרם נטורינה (או חמאה למתכון חלבי)
  • 1 חלמון
למריחה על הקלתית:
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים
למלי:
  • 150 מל קרם קוקוס
  • גרדה מ 2 ליים
  • 80 מ"ל מיץ ליים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1 חלבון
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
אופן ההכנה:

מכינים בצק: מעבדים קמח, קורנפלור, שקדים, סוכר, גרדת לימון ונטורינה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והמיץ ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת פירורים גסים.  אוספים לכדור, עוטפים בנילון ניצמד ומניחים בקירור ל 1/2 שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק ומעבירים להקפאה לרבע שעה. אופים 10 דקות אפיה עיוורת ( מניחים נייר אפייה ומעל משקולת שעשויה משעועית או קטניות אחרות, לאחר האפייה שומרים את הקטניות לפעם הבאה. לא משתמשים בהן לבישול) מסירים את המשקולת ואופים 8 דקות נוספות עד לקבלת תחתית יבשה.

מערבבים בקערה קטנה חלמון ומים ומברישים את הקלתית ואופים כ דק' נוספות. פעולה זו תשמור על הקלתית פריכה ו"יבשה" לאחר האפייה הסופית.

מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה, יוצקים בזהירות (התערובת ממש נוזלית) על הקלתית אפויה ומעבירים בזהירות לתנור. מנמיכים את חום התנור ל-145 ואופים כ-35 דקות או עד שהתערובת יציבה. מקררים היטב.

מכינים מרנג : מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד (כ-10 דקות הקצפה) מזלפים פרחים ומחזירים לתנור על תכנית גריל ל 5 דקות.  מקררים מעט ומגישים.