פורל צלוי עם אנדיב ושומר

כחלק מהפעילות שהעלנו ברשתות החברתיות שלנו לפרגון לעסקים מהצפון שנפגעו במלחמה,
הכנו ביחד עם "פורל הדן" מקיבוץ דן מנה משפחתית של פילה פורל בתנור עם קונפי אנדיב לבן של חוות תקוע
כי אין מנה יותר מתאימה מדג מקומי לראש השנה!

מאת: תמרה אהרוני

טיפ:

אחרי שמעבירים את הדג והירקות לצלחת הגשה אפשר וכדאי להעביר את הרוטב לסיר קטן, לבשל כ 10 דקות ברתיחה עד שמצטמצם ולהגיש לצד המנה.

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 1 פילה פורל שלם משפחתי (כ 500 גרם)
  • 4 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 שומרים קטנים חתוכים לאורך לרבעים

לרוטב:

  • 1.5 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף עלי טימין
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מעט צ'ילי גרוס
  • כף דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עירית קצוצה
  • 1 פילה פורל שלם משפחתי (כ 500 גרם)
  • 4 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 שומרים קטנים חתוכים לאורך לרבעים

לרוטב:

  • 1.5 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף עלי טימין
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מעט צ'ילי גרוס
  • כף דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עירית קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

לסיר קטן יוצקים את מיץ התפוזים ומבשלים 12-10 דקות עד שהוא מצטמצם בשליש. מסירים מהגז ומצננים.

בתבנית גדולה (מספיק גדולה בשביל להכיל את הדג והירקות) מערבבים את כל רכיבי הרוטב עם המיץ המצומצם.

מניחים את האנדיב והשומר בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה, מכסים ואופים 20-15 דקות.

ממליחים ומפלפלים היטב את הדג.

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הכיסוי, הופכים את הירקות עם הצד החתוך כלפי מעלה, מזיזים אותם מעט לצידי התבנית ומניחים את הדג במרכז התבנית עם העור כלפי מטה. בעזרת כף יוצקים עליו מהרוטב ואופים כ 15 דקות.

לפני ההגשה מפזרים עירית קצוצה.

טיפ:

אחרי שמעבירים את הדג והירקות לצלחת הגשה אפשר וכדאי להעביר את הרוטב לסיר קטן, לבשל כ 10 דקות ברתיחה עד שמצטמצם ולהגיש לצד המנה.

מוצרים במתכון זה: