זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 25 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים:
לדג:
• 4 יחידות פילה דג לבן (כל סוג)
• ⅓ כוס קמח
• מלח, פלפל שחור
לרוטב ג'ינג'ר:
• 3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
• ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
• 1 שן שום כתושה
• ⅓ כוס מיץ לימון
• 4 כפות שמן זית
• מלח
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הקמח, המלח והפלפל ומקמחים את הדגים היטב משני הצדדים.
מחממים שמן במחבת גדולה וכשהמחבת רותחת מניחים את הדג עם העור כלפי מטה, מטגנים את הדג כ 5 דקות עד שהעור ניהיה קריספי, הופכים ומטגנים גם את הצד השני כ 5-4 דקות.
בקערת נפרדת מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
מעבירים את הדג לצלחת הגשה, יוצקים מעליו את רוטב הג'ינג'ר ומגישים.