פירה ראטה חלבי ועשיר

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • ½  ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
  • כ-100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6-8 שיני שום מעוכות (אופציונלי)
  • 70 גרם חמאה
  • מלח
  • ½  ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
  • כ-100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6-8 שיני שום מעוכות (אופציונלי)
  • 70 גרם חמאה
  • מלח
אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ושיני שום במים עד לריכוך מלא.

מסננים את תפוחי האדמה היטב,

מחממים תנור ל180 מעלות ומייבשים בתנור חם עד אשר הם יבשים לחלוטין, (כ-10 דקות), בעודם חמים, מועכים אותם, תוך הוספה של חמאה ושמנת לסירוגין, עד לקבלת המרקם הרצוי של הפירה.

מתבלים במלח ומגישים.