

זמן הכנה: 25 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 5 ליים
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 150 מ”ל יוגורט יווני
אופן ההכנה:
חוצים את הליים לאורך ומרוקנים בעדינות את התוכן בעזרת סכין וכפית.
מייבשים מעט את הקליפות בנייר סופג בחלק הפנימי ומניחים בצד.
את תוכן הליים טוחנים בבלנדר או פוד פרוססור ומעבירים את המחית לקערה דרך מסננת, לוחצים עם כף כדי לסחוט את כל המיץ הצלול. שמים את השמנת המתוקה בסיר יחד עם הסוכר וסוכר הווניל ומביאים לרתיחה , 2-3 דקות.
מנמיכים את האש, מוסיפים את מיץ הליים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.
מורידים מהאש ומצננים 5 דקות.
מוסיפים את היוגורט היווני ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
מעבירים את הקרם לתוך קליפות הליים המרוקנות ואז למקרר להתייצבות לשלוש שעות לפחות.
לפני ההגשה לגרד מעט גרידת ליים מעל.