קרם ברולה עם ג'ינג'ר ולמון גראס

קרם ברולה הקלאסי מקבל תפנית חדה למטבח האסיאתי עם ג'ינג'ר ולמון גראס.
תוספת ארומה מופלאה!
קינוח מושלם שמכינים מראש ומסיימים בכמה דקות לפני ההגשה.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • אל תוותרו על הצינון הארוך במקרר, התבלינים הטריים יעמיקו את טעם השמנת והניחוח שתקבלו לא מהעולם הזה.
  • ניתן להכין בגרסה משפחתית- יוצקים את המסה לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ואופים עד להתייצבות. מקררים, מקרמלים ומגישים.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 480 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 15 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל חלב
  • חלמונים מ 5 ביצים L (160 גרם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 2 גבעולי למון גראס חבוטים וחצויים
  • מעט סוכר דמררה לקירמול
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל חלב
  • חלמונים מ 5 ביצים L (160 גרם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 2 גבעולי למון גראס חבוטים וחצויים
  • מעט סוכר דמררה לקירמול
אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה, חלב, מחצית מכמות הסוכר, ג'ינג'ר, למון גראס ותמצית וניל. מכבים את הלהבה, מכסים ומצננים היטב (רצוי לילה במקרר).

מחממים תנור ל-100 מעלות.

מסננים את השמנת וסוחטים היטב את התבלינים למיצוי הטעמים.

מערבבים את יתרת הסוכר עם החלמונים, מוסיפים לשמנת המתובלת ומערבבים היטב. יוצקים לכלים אישיים ושטוחים. אופים 25-20 דקות עד להתייצבות. מקררים היטב.

לפני ההגשה: מפזרים סוכר דמררה בשכבה דקה ובעזרת ברנר או בתנור על תכנית גריל, צורבים לקרמל שחום. מגישים מייד את הקרם ברולה.

טיפים:
  • אל תוותרו על הצינון הארוך במקרר, התבלינים הטריים יעמיקו את טעם השמנת והניחוח שתקבלו לא מהעולם הזה.
  • ניתן להכין בגרסה משפחתית- יוצקים את המסה לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ואופים עד להתייצבות. מקררים, מקרמלים ומגישים.