ראמן של עז תלם

העונה הקרה היא תקופה מצוינת להינות משפע הפטריות שיש בשטח, ובעיני אין מנה שמציגה בצורה מרשימה את הטעם והעומק שלהן יותר מאשר ראמן - מרק יפני עם נודלס ושלל תוספות והמון טעם.
ככל שתשתמשו ביותר סוגי פטריות ככה יצא יותר עשיר ומעניין.
אפשר להחליף את פולי האממה באפונה אם אתם רוצים.

רכיבים ל 5-4 מנות:
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (שיטאקה, מאיטקה, שמפיניון ועוד)
  • 6-4 כוסות מים
  • 5-4 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מירין (יין לבישול יפני)
  • 3-2 כפות חומץ אורז יפני (אופציונאלי)
  • 3-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות
  • כף שמן שומשום

לביצה חומה (אופציונאלי):

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סויה
  • ¼ כוס מירין
  • ½ כוס מים

להגשה:

  • חופן גדול אטריות יפניות (סובה/ראמן/אודון) מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות
  • חופן אדממה קלופים (פולי סויה) מבושלים במיקרוגל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף באפונה מוקפאת)
  • שמן לטיגון/צריבה
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (שיטאקה, מאיטקה, שמפיניון ועוד)
  • 6-4 כוסות מים
  • 5-4 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מירין (יין לבישול יפני)
  • 3-2 כפות חומץ אורז יפני (אופציונאלי)
  • 3-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות
  • כף שמן שומשום

לביצה חומה (אופציונאלי):

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סויה
  • ¼ כוס מירין
  • ½ כוס מים

להגשה:

  • חופן גדול אטריות יפניות (סובה/ראמן/אודון) מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות
  • חופן אדממה קלופים (פולי סויה) מבושלים במיקרוגל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף באפונה מוקפאת)
  • שמן לטיגון/צריבה
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
אופן ההכנה:

מכינים ביצים חומות: מבשלים ביצים במים רותחים 6 דקות בדיוק, מוציאים למי קרח ומקררים היטב, מקלפים את הביצים בעדינות, מערבבים בקערה סויה סוכר מירין ומים ומכניסים את הביצים המקולפות לנוזל לכ 3-2 שעות לפחות כשמידי פעם מסובבים אותן על מנת שיקבלו את הצבע.

מניחים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים מעל 4 כוסות מים רותחים ומשרים שעה, עד שהמים משנים צבעם והפטריות מתרככות.

מסננים את הפטריות מהנוזל, סוחטים, קוצצים ומניחים בצד. שומרים את מי ההשרייה.

בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן השומשום. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה 10 דקות, עד שהפטריות התרככו והזהיבו מעט.

יוצקים את נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות לסיר דרך מסננת צפופה. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות המיובשות, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והמירין.

מביאים לרתיחה, מבשלים יחד 5 דקות, ואז טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, מירין או חומץ אורז לפי הטעם.

במחבת עם שמן לטיגון רדוד מטגנים את קוביות הטופו 4-3 דקות תוך ערבוב עד הזהבה.

מגישים: מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. יוצקים מעל את המרק עם הפטריות. מעל כל מנה שמים קוביות טופו, פולי אדממה, ביצה חומה חצויה ( אופציונלי)  ובצל ירוק. מגישים מיד.