רביולי ברוטב שמנת פטריות

זה מתכון קלאסי שתמיד עובד החלטנו להוסיף לו את המיקס האקזוטי שלנו שמכיל 4 סוגי פטריות שונות
ולקט פטריות מיובשות לפסטה לעוד קצת טעם וארומה - וכך מנה פשוטה הופכת למנה מנצחת

מאת יעל קצב

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 500 גרם רביולי גבינה – מוכן ומבושל לפי הוראות היצרן
  • חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • חבילת לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 50 גרם חמאה
  • כפית שום כתוש
  • עלים מ-2 ענפי תימין
  • כוס יין לבן
  • 1 שמנת מתוקה
  • 4 כפות פרמזן מגורד
  • מלח פלפל
  • חופן עירית קצוצה
  • 500 גרם רביולי גבינה – מוכן ומבושל לפי הוראות היצרן
  • חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • חבילת לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 50 גרם חמאה
  • כפית שום כתוש
  • עלים מ-2 ענפי תימין
  • כוס יין לבן
  • 1 שמנת מתוקה
  • 4 כפות פרמזן מגורד
  • מלח פלפל
  • חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה:

משרים את לקט הפטריות המיובשות בסיר עם מים רותחים ל 20-15 דקות.
מוציאים אותן מהמים, מסננים וחותכים אותן לחתיכות קטנות. לא לזרוק את המים בהם הן הושרו, הם הפכו לציר מדהים שתיכף נשתמש בו.
מכינים את פטריות המיקס האקזוטי- לפטריות השי-מג'י והשינוקי מסירים את הקצוות המאחדים ומפרידים אותן, ואת פטריות מלך היער פורסים ל 5-4 פרוסות ואז לחצי.
במחבת גדולה או סיר רחב ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את כל הפטריות ומבשלים עד שהן מצטמצמות מעט. מוסיפים את המלח, הפלפל, התימין והיין הלבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת והפרמזן, מביאים לרתיחה שוב ומנמיכים לאש נמוכה בינונית. מוסיפים מצקת מציר הפטריות, מערבבים ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה לעוד 4-3 דקות. מוסיפים את הרביולי ומערבבים טוב ובעדינות. מפזרים מעל את העירית הקצוצה ומגישים.