שבלול גבינות, עגבניות לחות ותרד

מאפה זהוב, פריך וממולא בכל טוב. נפלא לאירוח או לארוחה משפחתית.

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8-6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • חבילת עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
  • 200 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 500 גרם תרד טרי
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • 500 גרם גבינה כחושה כגון כנען\ טבורג\ טוב טעם
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 כפות טימין טרי- רק העלים
  • שמן זית ומברשת להברשת העלים

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

  • חבילת עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
  • 200 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 500 גרם תרד טרי
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • 500 גרם גבינה כחושה כגון כנען\ טבורג\ טוב טעם
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 כפות טימין טרי- רק העלים
  • שמן זית ומברשת להברשת העלים

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: קוצצים גס את עלי התרד, מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, מוסיפים את התרד ומערבבים תוך כדי סחיטה קלה של התרד עם הידיים כדי להוריד מעט מניפחו.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מניחים דף פילו על משטח נקי, כשצידו הרחב כלפי הגוף, מורחים בשמן זית, מניחים עליו דף נוסף ומורחים גם אותו בשמן. (את ערימת הדפים שטרם השתמשנו בהם יש לכסות במגבת לחה או בנייר מגבת לח. לדפים יש נטייה להתייבש מהר ואז הם מאבדים מגמישותם).
מניחים מלית בקצה המלבן הקרוב לגוף, לכל אורכו. מרימים את השוליים, סוגרים את המלית ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק. מורחים את חלקו העליון של הגליל בשמן זית ומלפפים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על פעולת הרולדה וממשיכים להגדיל את קוטר השבלול עד שמקבלים שבלול אחד גדול המגיע לקצוות התבנית.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25-30 דקות עד להזהבה.מגישים חם