שוקיים ברוטב דבש וסויה עם כרוב ניצנים ובטטה

הכרוב ניצנים מהווה תוספת ירק מעניינת וטעימה לצלי עוף האהוב.

מאת: ענת לבל

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: בשרי

רכיבים ל 4-3 מנות:
  • 6 שוקי עוף או 3 כרעיים חצויות
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים (מארז)
  • חופן שבבי צ׳ילי מיובש (אופציונלי)
למרינדה:
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר 
  • 6 שוקי עוף או 3 כרעיים חצויות
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים (מארז)
  • חופן שבבי צ׳ילי מיובש (אופציונלי)
למרינדה:
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר 
אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה ומשרים בו את העוף למשך לילה (או למשך 3 שעות לפחות).

מחממים תנור על 180 מעלות.

בתבנית מניחים את שוקי העוף, קוביות הבטטות וכרוב הניצנים. יוצקים מעל את חומרי המשרה ומערבבים, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור.

אחרי 25 דק׳ הופכים את השוקיים וממשיכים לאפות עוד 25 דק׳ (דואגים שכרוב הניצנים והבטטות יספגו מהמשרה ויוצקים מעליהם מהרוטב שהצטבר בתבנית). מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים שוב את השוקיים ואופים עוד 10 דק׳. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ל 5 דק׳ עד להזהבה. מוצאים מהתנור ומפזרים את הצ׳ילי מעל ומגישים.