שעועית ירוקה, בייבי תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט ברוטב לימוני

כמו שהיא יפה כך היא טעימה.
לא לוותר על אף רכיב!

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 1 חבילה תפוחי אדמה למיקרו (700-500 גרם)
  • 10-8 בצלצלי שאלוט של חוות תקוע חתוכים לרבעים
  • 1 מארז שעועית ירוקה טרייה של חוות תקוע
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות/ 2 שיני שום פנינה של חוות תקוע
  • 1 כף תבלין פילדלפיה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות מיץ לימון/ליים
  • ¼ צרור שמיר קצוץ דק
  • 1 חבילה תפוחי אדמה למיקרו (700-500 גרם)
  • 10-8 בצלצלי שאלוט של חוות תקוע חתוכים לרבעים
  • 1 מארז שעועית ירוקה טרייה של חוות תקוע
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות/ 2 שיני שום פנינה של חוות תקוע
  • 1 כף תבלין פילדלפיה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות מיץ לימון/ליים
  • ¼ צרור שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו לפי ההוראות שעל האריזה. מצננים וחותכים לאורך.
מסירים את קצוות השעועית בעזרת סכין, חולטים במים רותחים כ-5 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים.

מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומקפיצים כ-5 דק עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן עד שנצרבים קלות. מוסיפים את השעועית, התבלינים, השום, שמיר ומיץ לימון, מקפיצים 3-2 דקות נוספות עד שהטעמים נטמעים ומעבירים לצלחת הגשה.

כלים: 1220ceramicstudio