זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 4 כפות שמן זית
- 8 בצלצלי שאלוט קלופים
- 2 שום פנינה או 4-3 שיני שום
- 4 גזרים צבעוניים קלופים וחתוכים לפרוסות אלכסוניות עבות
- 1/2 כרובית מופרדת לפרחים
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 4 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
- מלח, פלפל שחור
- 1 כף גדושה קמח
- 1 בקבוק יין לבן יבש
- 3 עלי דפנה
- 5 גבעולי טימין
- 1 גבעול מרווה
- 1 חבילת פטריות מיקס אקזוטי
- 2 חבילות ערמונים בוואקום
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, כשהוא חם מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ 5 דקות עד להשחמה קלה
מוסיפים לסיר את השום, הגזרים, הכרובית, הסלרי והסלקים, ממליחים ומפלפלים מעט. מטגנים 8-5 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט.
מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה נוספת.
מוסיפים את היין, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים את עלי הדפנה, הטימין, המרווה, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות.
מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים כ 15 דקות נוספות.
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.