תבשיל של עוף, אורז ופטריות בסיר אחד

רכיבים ל 6-5 מנות:
לעוף:
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 יחידות שוקיים ו/או ירכיים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף שום גבישי
  • 1 כפית מלח
לתבשיל:
  • 1 לקט פטריות מיובשות למרק
  • 6 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 1.5 כוסות אורז יסמין
  • 1 כף שורש כורכום מגורר או חצי כף כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף בהרט
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
לעוף:
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 יחידות שוקיים ו/או ירכיים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף שום גבישי
  • 1 כפית מלח
לתבשיל:
  • 1 לקט פטריות מיובשות למרק
  • 6 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 1.5 כוסות אורז יסמין
  • 1 כף שורש כורכום מגורר או חצי כף כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף בהרט
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

משרים את האורז בקערה עם מים ל-30 דקות ומסננים.

לעוף: מערבבים שמן זית ואת התבלינים ומעסים את העוף היטב.

בקערה גדולה מערבבים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ולקט הפטריות עם 4 כוסות מים רותחים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

משמנים תבנית בינונית עמוקה, מעבירים את האורז, השאלוט, שאר המרכיבים והתבלינים, מערבבים ומשטחים בתבנית. יוצקים את תערובת העגבניות, מסדרים במרכז את חתיכות העוף ואופים ללא כיסוי בחום של 200 מעלות לחצי שעה.

מנמיכים את החום ל-120 מעלות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-10 שעות או לילה שלם על פלטת שבת.