תבשיל קדרה טבעוני עם חיטה, פטריות מלך היער, ערמונים וירקות שורש

רכיבים ל 5-4 מנות:
  • 2 גזרים חתוכים לרבעים
  • 6 בצלצלי שאלוט קלופים או בצל בינוני חתוך לשמניות
  • 3-2 פטריות מלך היער חצויות לאורכן
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1 כוס חיטה מושרית במים 3 שעות ומסוננת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כף בהרט
  • 3-2 גבעולי טימין
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לרבעים
  • 1 בטטה חתוכה לרבעים
  • 1 ראש של שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוס מים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 גזרים חתוכים לרבעים
  • 6 בצלצלי שאלוט קלופים או בצל בינוני חתוך לשמניות
  • 3-2 פטריות מלך היער חצויות לאורכן
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1 כוס חיטה מושרית במים 3 שעות ומסוננת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כף בהרט
  • 3-2 גבעולי טימין
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לרבעים
  • 1 בטטה חתוכה לרבעים
  • 1 ראש של שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוס מים
  • 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, הגזרים ופטריות מלך היער, צורבים כ- 6 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים והיין, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

בתבנית עם דופן גבוהה או סיר סוטאז' רחב שניתן להכניס לתנור מחממים 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הג'ינג'ר, ראש שום שלם, הבטטות, הערמונים ומפזרים מעל את החיטה המושרית. מצרפים את הפטריות והירקות הצרובים, מערבבים קלות. יוצקים את המים ומניחים מעל את גבעולי הטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה. מסירים מהאש.

מכסים בנייר אלומיניום או מכסה, מעבירים לתנור ואופים ב 200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמים מצטמצמים.

מסירים את הכיסוי, מנמיכים את החום ל 170 מעלות ואופים כשעה עד להשחמה.