תבשיל שניצל פטריות יער ברוטב עגבניות ופלפלים

תבשיל מדהים של פטריות יער מטוגנות בטמפורה ברוטב עגבניות ופלפלים עשיר.

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 2 מגשיות פטריות יער מופרדות לעלים
  • 1/2 כוס אבקת טמפורה
  • 1/2 כוס בערך מים קרים מאוד
  • שמן לטיגון

לתבשיל:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 3 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 200 גרם עגבניות לחות
  • 4-3 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • פרוסים גס
  • 1 פלפל חריף קצוץ- אופצינאלי
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה בצל ירוק כוסברה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף דבש
  • 2 מגשיות פטריות יער מופרדות לעלים
  • 1/2 כוס אבקת טמפורה
  • 1/2 כוס בערך מים קרים מאוד
  • שמן לטיגון

לתבשיל:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 3 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 200 גרם עגבניות לחות
  • 4-3 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • פרוסים גס
  • 1 פלפל חריף קצוץ- אופצינאלי
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה בצל ירוק כוסברה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף דבש
אופן ההכנה:

מחממים שמן חצי עמוק לטיגון

מערבבים קמח טמפורה עם מים קרים, למרקם סמיך אך לא סמיך מידי.

טובלים את עלי הפטריות בטמפורה ומטגנים כ- 4 דקות או עד להזהבה. מניחים על ניר סופג.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את השום העגבניות טריות, העגבניות הלחות, הפלפלים הקלויים, הפלפל החריף וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.

מתבלים במלח, פלפל ודבש, מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב מתחיל להתאחד.

מוסיפים את הפטריות המטוגנות ומערבבים קלות כך שהפטריות יצופו וגם יתחממו. מבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומגישים חם.