זמן הכנה: 45 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 85 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 10-15 יחידות
כשרות: חלבי
רכיבים:
לבצק:
- 200 גרם קמח
- כף סוכר
- רבע כפית מלח
- 120 גרם חמאה
- ביצה אחת בינונית
- רבע כוס זיתי קלמטה קצוצים דק
- 2-3 עלי טימין קצוצים דק
למלית:
- מארז טריו אקזוטי
- חבילת באק צ'וי קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 100 גרם גבינת עיזים
- 2 כפות דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מתחילים מהכנת הבצק – מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, סוכר, חמאה והמלח מערבבים עם וו גיטרה במהירות גבוהה עד לקבלת בצק חולי ללא גושים של חמאה. מוסיפים את הזיתים, לשים עד לאיחוד ומורידים את המיקסר למהירות הכי נמוכה. מכניסים פנימה בהדרגה את הביצה עד שנוצר לנו בצק אחיד. שימו לב – לא ללוש את הבצק יותר מידי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה.
במחבת גדולה מחממים את השמן זית והשום. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ואת הבאק צ'וי ומתבלים בדבש ומלח פלפל. מוציאים החוצה ומצננים מעט. מערבבים פנימה את גבינת העזים עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר להעביר לשקית זילוף כדי שיהיה יותר נוח לעבוד אבל לא חובה.
מוציאים את הבצק מהמקרר על משטח מקומח. מרדדים עד לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכף מהמילוי וסוגרים מכל הצדדים לצורת אוזן המן. אופים את אוזני המן המלוחות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10-12 דקות.