אורז צהוב עם ירקות

אורז צהוב וטעים שמתבשל עם ירקות ושורש כורכום טרי שמעניק לו צבע עמוק וטעם עשיר
תוספת מושלמת לכל ארוחה חגיגית!

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: פרווה, כשר לפסח

רכיבים:

  • כוס וחצי אורז בסמטי
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גזרים מגורדים
  • כוס אפונה
  • 3 ס״מ שורש כורכום טרי מגורד
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית שום כתוש
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חופן פטרוזיליה
  • מעט שמן זית לטיגון
  • כוס וחצי אורז בסמטי
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גזרים מגורדים
  • כוס אפונה
  • 3 ס״מ שורש כורכום טרי מגורד
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית שום כתוש
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חופן פטרוזיליה
  • מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:

בסיר בינוני מטגנים את הבצל, הגזר והגמבה 4-5 דקות עד לריכוך קל.
מוסיפים את הכורכום המגורד, המלח, הפלפל והשום ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים עד לאיחוד של כל המרכיבים. מוסיפים את המים והאפונה מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות. מפזרים את הפטרוזיליה מעל, מערבבים ומגישים

מוצרים במתכון זה: