תבשיל חיטה עם פטריות מלך היער וערמונים

שילוב מרקמים מופלא של החיטה והפטריות ורעננות הלימון ועשבי התיבול.
תוכלו לקשט את המנה בתוספת אגוזים וצנוברים מה שיהפוך אותה למנה מפוארת.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • תוכלו לתבל בתבלינים האהובים שלכם (כמון, כורכום וכו) ולשוות לתבשיל צבע וטעם לטעמכם האישי.
  • את החיטה ניתן להשרות ולבשל מראש ולסיים את התבשיל סמוך להגשה

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 80 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 1 כוס חיטה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים/ 6 בצלצלי שאלוט קצוצים גס
  • 1 חבילה פטריות מלך היער
  • 3 שיני שום
  • 2 חבילות ערמונים קצוצים גס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ וגרדה מלימון אחד
להגשה:
  • אגוזי מלך
  • עירית קצוצה
  • 1 כוס חיטה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים/ 6 בצלצלי שאלוט קצוצים גס
  • 1 חבילה פטריות מלך היער
  • 3 שיני שום
  • 2 חבילות ערמונים קצוצים גס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ וגרדה מלימון אחד
להגשה:
  • אגוזי מלך
  • עירית קצוצה
אופן ההכנה:

משרים את החיטה ללילה בסיר מלא מים.

מחליפים את המים ומבשלים את החיטה עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה או עד שהגרגירים רכים. מסננים ומצננים.

את רגל הפטריות חותכים לעיגולים ואת הראש לפרוסות דקות.

מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, הערמונים, השום ומלח ופלפל ומטגנים מספר דקות נוספות.

מוסיפים את החיטה, הפטרוזיליה מיץ וגרידת לימון ומבשלים 3-2 דקות עד שהכל מתאחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מעבירים לכלי הגשה מפזרים פטרוזיליה, אגוזים, יוצקים מעט שמן זית ומגישים.

טיפים:
  • תוכלו לתבל בתבלינים האהובים שלכם (כמון, כורכום וכו) ולשוות לתבשיל צבע וטעם לטעמכם האישי.
  • את החיטה ניתן להשרות ולבשל מראש ולסיים את התבשיל סמוך להגשה