צילום: דן לב
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
- 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כוס אורז שטוף ומסונן
- 1 בצל קצוץ
- 1 חבילה פטריות שי-טאקי, ללא הרגל וחתוכות לרצועות דקות
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור עירית, קצוץ דק או 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
- 50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, שמן ומלח, מוסיפים פנימה אורז מערבבים קלות – מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים וממתינים 10 דקות.
בינתיים מכינים את הפטריות: במחבת מטגנים בצל כ- 7 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים פטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. "פותחים" את האורז עם מזלג, מוסיפים מעל כ3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ 1/4 כמות להגשה) ומערבבים.
להגשה- מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים מלמעלה את יתרת הפטריות המוקפצות ומגישים.