זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 2-1 חבילות ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
- 1 חבילה אספרגוס חתוכים ל-3
- 12 עגבניות שרי שלמות
- 4 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים (אופציונלי)
לרוטב:
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס סויה
- 1/4 כוס צ'ילי מתוק
- 2 כפות חומץ/לימון
להגשה: שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שמים בקערה פרחי ברוקולי אספרגוסים עגבניות ובצל.
מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה, יוצקים על הירקות, מערבבים, מעבירים לתבנית שטוחה ואופים כ- 20 דקות. מעבירים לכלי הגשה, זורים שקדים ומגישים.
במידה ורוצים לחלוט ולהגיש כסלט קר יוצקים על הירקות מים רותחים ממתינים כ-4-5 דקות מסננים ומעבירים למי קרח לקירור מסננים יוצקים את הרוטב, מערבבים זורים שקדים ומגישים את האנטיפסטי.