צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5
כשרות: פרווה
רכיבים ל 5-4 מנות:
- 1 חבילת פסטה רחבה
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 3/4 כוס עדשי בלוגה – שחורות- מבושלות ומסוננות
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 קופסא של עגבניות מרוסקות
- 2 סלסילות פטריות שי- טאקי קצוצות דק
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/4 כוס עגבניות לחות קצוצות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גדושה של פפריקה
- 2 כוסות מים
- בזיליקום להגשה
אופן ההכנה:
מכינים פסטה לפי הוראות היצרן.
בסיר סוטאז' מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל, הפטריות הקצוצות, השום ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומטגנים 5-4 דקות עד שהפטריות מתרככות מעט.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, העדשים והמים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
יוצקים את הרוטב על ספגטי מוכן ומקשטים בעלי בזיליקום. מגישים.