בולונז פטריות שיטאקי

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: פרווה

רכיבים ל 5-4 מנות:
  • 1 חבילת פסטה רחבה
לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס עדשי בלוגה – שחורות- מבושלות ומסוננות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות
  • 2 סלסילות פטריות שי- טאקי קצוצות דק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/4 כוס עגבניות לחות קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה של פפריקה
  • 2 כוסות מים
  • בזיליקום להגשה
  • 1 חבילת פסטה רחבה
לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס עדשי בלוגה – שחורות- מבושלות ומסוננות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות
  • 2 סלסילות פטריות שי- טאקי קצוצות דק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/4 כוס עגבניות לחות קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה של פפריקה
  • 2 כוסות מים
  • בזיליקום להגשה
אופן ההכנה:

מכינים פסטה לפי הוראות היצרן.

בסיר סוטאז' מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל, הפטריות הקצוצות, השום ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומטגנים 5-4 דקות עד שהפטריות מתרככות מעט.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, העדשים והמים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.

יוצקים את הרוטב על ספגטי מוכן ומקשטים בעלי בזיליקום. מגישים.