ביצי שליו סקוטיות

ל- 12 יחידות:
  • 12 ביצי שליו
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף שורש כורכום מגורד דק
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

לטבילה וטיגון

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל (אופציונלי)
  • 2 כוסות פירורי פנקו
  • שמן
  • 12 ביצי שליו
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף שורש כורכום מגורד דק
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

לטבילה וטיגון

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל (אופציונלי)
  • 2 כוסות פירורי פנקו
  • שמן
אופן ההכנה:

מבשלים את ביצי השליו במים רותחים דקה וחצי-2 דקות מרגע הרתיחה ומעבירים מיד למי קרח. מקלפים בעדינות ומניחים בצד.

מכינים את מעטפת הבשר- מערבבים ולשים מעט את החומרים לתערובת אחידה.

מחלקים את הבשר ל 12 פיסות, לוקחים ביד מהתערובת, מגלגלים קציצה יוצרים עם הבוהן גומה, טומנים ביצה, סוגרים היטב ומגלגלים בעדינות לכדור.

מחממים שמן במחבת בחצי הגובה.

מצפים את כדורי הבשר הממולאים בקמח, בביצה טרופה עם חרדל, בפירורי פנקו ומטגנים כ 4-3 דקות מכל צד או עד שהכדורים מזהיבים ופריכים, מגישים חם לצד סלט רענן.