בלינצ'ס גבינה ופטריות

הבלינצ'ס האייקוני בשדרוג כפול- גרסה מלוחה+ פטריות אקזוטיות!

מאת: בר פריימן

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 40 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

רכיבים:

 

  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות שמן
למילוי-
  • חצי קופסא גבינת פטה מעודנת
  • חבילה אחת של שמנת חמוצה/קרם פרש
  • גרידת לימון
  • בצל שאלוט חתוך לפרוסות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 חבילות טריו פטריות אקזוטי קצוצות
  • 2 שיני שום
  • צרור עלי טימין
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 2 כפיות דבש

 

 

  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות שמן
למילוי-
  • חצי קופסא גבינת פטה מעודנת
  • חבילה אחת של שמנת חמוצה/קרם פרש
  • גרידת לימון
  • בצל שאלוט חתוך לפרוסות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 חבילות טריו פטריות אקזוטי קצוצות
  • 2 שיני שום
  • צרור עלי טימין
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 2 כפיות דבש

 

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה/מד ליטר מכניסים את כל מצרכי הבלינצ'ס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
משמנים מחבת עם מעט שמן ושופכים מצקת מהבלילה. מטגנים דקה שתיים מכל צד ומעבירים לצינון.
להכנת המילוי- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים היטב את השאלוט עד להשחמה. מוסיפים את השום והפטריות וצורבים היטב עד להשחמה. מוסיפים דבש, מלח פלפל, טימין ומבשלים עוד דקה ומצננים. מערבבים את הפטריות מערבבים עם כל הגבינות עד למסה אחידה (אפשר להעביר לשקית זילוף שיהיה יותר נוח לעבוד).
מגלגלים- פורסים כל בלינצ'ס על משטח נקי ומזלפים פס של מילוי באמצע בחלקו התחתון (ראו בסרטון) מקפלים את שני הצדדים חצי קיפול כלפי פנים ומגלגלים עד הסוף למעלה.

מוצרים במתכון זה: