ברד פודינג פטריות וגבינות של קרן אגם

"ברד פודינג מכירים? חשבתם שזה בא רק עם אבקת סוכר?
שימו לב! ברד פודינג מלוח שמשלב כמה סוגים של פטריות וגבינות שנמתחות בכל ביס, והוא הולך לשבת קבוע על שולחן החורף שלכם!
אני כבר התמכרתי! ויש לי תחושה שאתם הולכים לחסל את התבנית לבד…"

מאת: קרן אגם

טיפים:

אפשר להכין כמה שעות מראש לפני האפייה את התבנית, ולתת למאפה לספוג את כל הטעמים ואז לאפות,

אני, שאין לי דחיית סיפוקים ושתמיד נזכרת ברגע האחרון שבא לי מאפה כזה, לא מחכה ועדיין המאפה יוצא סופר עסיסי וטעים.

הוא ככ מתאים לשבת חורפית לברנץ' או אפילו ארוחת ערב מפנקת.

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 20 גר׳ חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 3 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד פרוסים דק
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות
  • חבילה לקט פטריות מיובשות למרק או לפסטה
  • מארז מיקס פטריות אקזוטי, קצוץ גס
  • חבילה של פטריות יער קצוצות
  • עלי אורגנו או זעתר טרי
  • כוס ורבע שמנת להקפצה
  • כוס ורבע חלב
  • 5 ביצים
  • 200 גרם קשקבל מגורדת
  • מלח, פלפל
  • 6 פרוסות חלה עבות
  • 20 גר׳ חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 3 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד פרוסים דק
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות
  • חבילה לקט פטריות מיובשות למרק או לפסטה
  • מארז מיקס פטריות אקזוטי, קצוץ גס
  • חבילה של פטריות יער קצוצות
  • עלי אורגנו או זעתר טרי
  • כוס ורבע שמנת להקפצה
  • כוס ורבע חלב
  • 5 ביצים
  • 200 גרם קשקבל מגורדת
  • מלח, פלפל
  • 6 פרוסות חלה עבות
אופן ההכנה:

משרים את הפטריות המיובשות ב 1/2 כוס מים רותחים ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפיה 25/30 ס"מ במעט שמן זית.

במחבת רחבה ממיסים חמאה עם שמן זית. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הכרישה, והבצל הירוק, ממליחים ומאדים מעט. מוסיפים את הפטריות ומממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שנפח הפטריות יורד והן מזהיבות מעט.

מזננים וסוחטים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה), קוצצים, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד דקה.

בקערת ערבוב טורפים את השמנת, הביצים, החלב, מי השרית הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3/4 מגבינת הקשקבל.

בקערה טורפים את הביצים, החלב והשמנת, מוסיפים אורגנו/זעתר, את מי ההשריה של הפטריות המיובשות, מלח ופלפל ו 3/4 מגבינת הקשקבל. מערבבים היטב.

מרכיבים: בתבנית מסדרים חצי מתערובת הפטריות והבצלים, מסדרים מעל קרעים גסים של חלה, מפזרים מעל את יתרת הפטריות, יוצקים את בלילת השמנת ומפזרים את יתרת הקשקבל.

אופים 35-35 דקות עד להזהבה.

טיפים:

אפשר להכין כמה שעות מראש לפני האפייה את התבנית, ולתת למאפה לספוג את כל הטעמים ואז לאפות,

אני, שאין לי דחיית סיפוקים ושתמיד נזכרת ברגע האחרון שבא לי מאפה כזה, לא מחכה ועדיין המאפה יוצא סופר עסיסי וטעים.

הוא ככ מתאים לשבת חורפית לברנץ' או אפילו ארוחת ערב מפנקת.