זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
זמן כולל: 65 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 8 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 20 גר׳ חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 3 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד פרוסים דק
- 2 בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות
- חבילה לקט פטריות מיובשות למרק או לפסטה
- מארז מיקס פטריות אקזוטי, קצוץ גס
- חבילה של פטריות יער קצוצות
- עלי אורגנו או זעתר טרי
- כוס ורבע שמנת להקפצה
- כוס ורבע חלב
- 5 ביצים
- 200 גרם קשקבל מגורדת
- מלח, פלפל
- 6 פרוסות חלה עבות
אופן ההכנה:
משרים את הפטריות המיובשות ב 1/2 כוס מים רותחים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפיה 25/30 ס"מ במעט שמן זית.
במחבת רחבה ממיסים חמאה עם שמן זית. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הכרישה, והבצל הירוק, ממליחים ומאדים מעט. מוסיפים את הפטריות ומממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שנפח הפטריות יורד והן מזהיבות מעט.
מזננים וסוחטים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה), קוצצים, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד דקה.
בקערת ערבוב טורפים את השמנת, הביצים, החלב, מי השרית הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3/4 מגבינת הקשקבל.
בקערה טורפים את הביצים, החלב והשמנת, מוסיפים אורגנו/זעתר, את מי ההשריה של הפטריות המיובשות, מלח ופלפל ו 3/4 מגבינת הקשקבל. מערבבים היטב.
מרכיבים: בתבנית מסדרים חצי מתערובת הפטריות והבצלים, מסדרים מעל קרעים גסים של חלה, מפזרים מעל את יתרת הפטריות, יוצקים את בלילת השמנת ומפזרים את יתרת הקשקבל.
אופים 35-35 דקות עד להזהבה.