גלילות חצילים עם גבינה

תוספת מקסימה מהירה ומעודנת לארוחה חלבית או כמתאבן.

רכיבים:
  • 1 גליל גבינת עזים
  • 4 עגבניות לחות, פרוסות לרצועות
  • צרור על בזיליקום
  • 1 חציל קלוי (כ-10 פרוסות בערך)
  • שמן זית
  • 1 גליל גבינת עזים
  • 4 עגבניות לחות, פרוסות לרצועות
  • צרור על בזיליקום
  • 1 חציל קלוי (כ-10 פרוסות בערך)
  • שמן זית
אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לאורכם, לפרוסות בעובי אחיד של חצי ס"מ (אפשר בסכין חדה או במנדולינה), מורחים מעט שמן זית על כל פרוסה וצולים על מחבת פסים לוהטת, כ 2-3 דקות מכל צד. אפשר גם לקלות את החצילים בתנור ב 180 מעלות בערך 20 דקות. מברישים מידי פעם בשמן והופכים כשמזהיב. מצננים.

מניחים את פרוסות החצילים המטוגנות על משטח העבודה, פורסים את גליל הגבינה לכ- 10 מטבעות (לפי כמות פרוסות החצילים), מניחים בקצה כל חציל פרוסת גבינת עזים, עלה בזיליקום ושתי רצועות עגבניות לחות ומגלגלים.

לפני ההגשה של הגלילות חצילים מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.