טארט אספרגוס וגבינות

רכיבים ל-4 מנות:
  • 500 גרם בצק עלים מופשר אך קר
  • 250 גרם גבינת שמנת טבעית
  • 1 כף  עלי טימין טריים
  • מלח, פלפל
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • חבילת אספרגוס
  • 50 גרם פרמזן
  • 500 גרם בצק עלים מופשר אך קר
  • 250 גרם גבינת שמנת טבעית
  • 1 כף  עלי טימין טריים
  • מלח, פלפל
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • חבילת אספרגוס
  • 50 גרם פרמזן
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

פורסים פיסת בצק בגודל 20/30 על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חורצים בזהירות מסגרת ברוחב 3 ס"מ.

מערבבים את גבינת השמנת עם השום, הטימין, המלח והפלפל ומורחים על החלק הפנימי של הבצק.

קוטמים 3-2 ס"מ מהקצה התחתון של האספרגוס, חולטים כ- 3 דקות במים רותחים, מוציאים, מצננים ומייבשים.

מושחים את האספרגוס בשמן זית, מניחים על גבינת השמנת, מפזרים מעט מלח גס ופרמזן מגורדת ואופים כ-20 דקות עד להזהבת השוליים. מגישים חם.