טורטייה עם כרובית וגוואקמולה

המתכון הזה הוא דרך מצוינת לגוון בצורה בה אתם אוכלים כרובית! טורטייה שהיא פתוחה מלמעלה בצורה של טאקו עם מילוי מושלם של כרובית מטוגנת וגוואקמולה

מאת ונסה חתוקאי

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 10 טורטיות
  • 2 חבילות (1 ק"ג) פרחי כרובית מופרדים לפרחים בינוניים
  • 2 כפות תבלין שווארמה (או לחליפין מיקס תבלינים: ½ כוס שמן זית, 1 כף סילאן, 1 כפית אבקת שום, 1 כפית צ'ילי גרוס, 1 כפית כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, ⅓ כפית פלפל שחור)

לגוואקמולה:

  • 3 יחידות אבוקדו
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתוש
  • ¼ כוס בצל ירוק חתוך
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

לטופינג:

  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • כפית סומק
  • 2 פלפלים ירוקים פרוסים
  • ⅓ כוס פטרוזיליה
  • לימון
  • 10 טורטיות
  • 2 חבילות (1 ק"ג) פרחי כרובית מופרדים לפרחים בינוניים
  • 2 כפות תבלין שווארמה (או לחליפין מיקס תבלינים: ½ כוס שמן זית, 1 כף סילאן, 1 כפית אבקת שום, 1 כפית צ'ילי גרוס, 1 כפית כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, ⅓ כפית פלפל שחור)

לגוואקמולה:

  • 3 יחידות אבוקדו
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתוש
  • ¼ כוס בצל ירוק חתוך
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

לטופינג:

  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • כפית סומק
  • 2 פלפלים ירוקים פרוסים
  • ⅓ כוס פטרוזיליה
  • לימון
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.
שוטפים את הכרובית ומניחים בקערה גדולה.
מערבבים את תבלין השווארמה (או את מיקס התבלינים) ויוצקים על פרחי הכרובית. מערבבים ומצפים היטב.
מעבירים את הכרובית לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה ואופים 30-25 דקות עד להשחמה.
בינתיים מכינים את הגוואקמולה: מועכים את האבוקדו עם מזלג, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת ממרח אחיד וקטיפתי.
בקערה קטנה מפזרים את הסומק על הבצל ומערבבים.
במחבת צורבים את הטורטיות משני הצדדים, מורחים על כל טורטייה גוואקמולה, מניחים מעל פרחי כרובית, מניחים מעל בצל ופלפל ירוק, מפזרים מעט פטרוזיליה, מזלפים לימון ומגישים.

מוצרים במתכון זה: