טורטליני ברוטב פטריות, תרד ושמנת של רות אוליבר

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-2

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 200 גרם טורטליני (½ חבילה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לשישיות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות שיטאקי טריות פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות יער פרוסות
  • 3-2 ענפי תימין טרי
  • ½ כוס יין לבן/ ציר ירקות/ מים
  • 1 חבילה עלי תרד ביבי
  • 1 שמנת מתוקה
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורד
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם טורטליני (½ חבילה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לשישיות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות שיטאקי טריות פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות יער פרוסות
  • 3-2 ענפי תימין טרי
  • ½ כוס יין לבן/ ציר ירקות/ מים
  • 1 חבילה עלי תרד ביבי
  • 1 שמנת מתוקה
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורד
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

לרוטב: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השאלוט מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.

מוסיפים את השום מטגנים דקה. מוסיפים את הפטריות מערבבים ומטגנים עד להתרככות והזהבה קלה, כ-5 דקות.

במקביל, מבשלים את הטורטליני לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.

מוסיפים לפטריות יין ותימין ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התרד ומבשלים כ-4 דקות נוספות או עד שנפח התרד יורד.

יוצקים את השמנת מביאים לרתיחה ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את מי בישול הפסטה ששמרנו, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה שתיים ומכבים את הלהבה.

מפזרים פרמזן ומגישים מיד למרכז השולחן יחד עם המחבת.