כרובית בתנור ברוטב באפלו

מתכון פרחי כרובית בתנור עם סטייל אמריקאי, יש שיגידו שזו הגרסה הצמחונית למנה המפורסמת של כנפיים חריפות ברוטב באפלו (;
ממש קל להכנה, פריך ופיקנטי, מושלם לצד יין או בירה במפגש חברתי

👈🏼לצפייה בסרטון ההכנה – הקליקו כאן👉🏼

טיפים:

  • במהלך סידור פרחי הכרובית המצופים בתבנית – חשוב לוודא שהם לא נוגעים זה בזה, אחרת כולם יתחברו יחד בזמן באפייה.
  • לגרסה טבעונית\פרווה ניתן להכניס לרוטב תחליף חמאה טבעוני לבחירתכם במקום החמאה.

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 חבילות פרחי כרובית
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ½ כפית מלח

לרוטב בופאלו:

  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 5 כפות רוטב ברביקיו
  • 25 גרם חמאה
  • 2 חבילות פרחי כרובית
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ½ כפית מלח

לרוטב בופאלו:

  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 5 כפות רוטב ברביקיו
  • 25 גרם חמאה
אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
שוטפים היטב את פרחי הכרובית ומפרקים את הפרחים הגדולים לגודל ביס.
בקערה גדולה מוסיפים מים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את פרחי הכרובית לבלילה ומצפים את היטב את הפרחים בבלילה.
מוציאים מהבלילה את פרחי הכרובית המצופים ומניחים על תבנית האפייה (ראו טיפ).
אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבה וקבלת מרקם פריך.
בזמן שהכרובית בתנור, מכינים את הרוטב –
מחממים את רכיבי הרוטב בסיר תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה ורוטב אחיד.
בסיום אפיית פרחי הכרובית, מערבבים אותן בקערה גדולה יחד עם הרוטב בעודו חם.
אפשר להגיש מיד, או לחילופין, כדי שהם יהיו פריכים יותר, ניתן להחזיר לתנור ל-15-20 דקות.

👈🏼לצפייה בסרטון ההכנה – הקליקו כאן👉🏼

טיפים:

  • במהלך סידור פרחי הכרובית המצופים בתבנית – חשוב לוודא שהם לא נוגעים זה בזה, אחרת כולם יתחברו יחד בזמן באפייה.
  • לגרסה טבעונית\פרווה ניתן להכניס לרוטב תחליף חמאה טבעוני לבחירתכם במקום החמאה.

מוצרים במתכון זה: